Bihar hírei

2015.07.29. 14:28

III. Érmelléki Kézműves Napok

Több mint 80 gyerek regisztrált az Érmihályfalván szerdán délben kezdődött Érmelléki Kézműves Napokon már a megnyitó időpontjáig.

Több mint 80 gyerek regisztrált az Érmihályfalván szerdán délben kezdődött Érmelléki Kézműves Napokon már a megnyitó időpontjáig.

Szerdán délben kezdődtek meg Érmihályfalván a III. Érmelléki Kézműves Napok, melyet a helyi Érintő Egyesület a Bethlen Gábor Alap, az EMNT és a város önkormányzatának támogatásával szervez. A Gödör rendezvényházban tartott rövid megnyitón Szilágyi Ferenc Hubart költő-képzőművész elsősorban a gyerekeket köszöntötte, akiknek szervezik ezeket a napokat és akik a megnyitó időpontjáig már több, mint nyolcvanan regisztráltak, a helyiek mellet a gálospetri Szentháromság Kollégiumból érkezettek is. Szilágyi Ferenc Hubart hangsúlyozta: nem "pártrendezvényről" van szó, tehát minden gyereket várnak attól függetlenül, hogy szüleik esetleg milyen nézeteket vallanak, ugyanakkor a szervezők hármas célt tűztek ki kézművestábort illetően.

Hármas cél

Az első cél a hagyományőrzés, megóvni a technika- és motívumkincseket, másodsorban értelmet adni a gyerekek vakációs napjainak, kimozdítva őket a számítógépek bűvköréből, harmadrészt megismertetni velük a közösségi munka és az alkotás örömét. Ezután nem is maradt más hátra, mint jó munkát kívánni a gyerekeknek, akik színes kitűzőket kaptak - ezek a színek mutatják, hogy ki melyik felnőtt irányító csoportjába tartozik. A megnyitót követően korongozás kezdődött, a csütörtöki programban mézeskalács készítés és lapító alapszín festése, pénteken matyóvarrás, lapító kalotaszegi festése, tojáshímzés szerepel (naponta 14 és 18 óra között), szombaton 10 és 14 óra között kosárfonás, a korongozott edények megfestése, citerazene és az részvételi oklevele kiosztása szerepel a programban.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!