Airsoft pisztollyal ment iskolába egy borosjenői tanuló

Airsoft pisztollyal ment iskolába egy borosjenői tanuló
Airsoft pisztollyal ment iskolába hétfőn egy Arad megyei, borosjenői (Ineu) tanuló – tájékoztatott hétfőn Valeriu Macovei alhadnagy, az Arad megyei csendőrség szóvivője.

Az idézett forrás szerint hétfőn délelőtt a borosjenői rendőrség egy járőre csendőrségi támogatást kért, mert azt az információt kapta, hogy a helyi Mihai Viteazul Gimnáziumban egy pisztollyal felfegyverzett személy tartózkodik.
Amire a csendőrök kiértek a helyszínre, a fegyveres elhagyta az iskolát. A nyomozás során kiderült, hogy a fegyveres egy másik iskola, a Sava Brancovici Líceum 16 éves tanulója.

A rendőrség kapcsolatba lépett a líceum vezetőségével és megállapították, hogy a szóban forgó tanulót Cristea F. D.-nek hívják, és az órarend szerint gyakorlaton kellett volna lennie, de hétfőn hiányzott az órákról. A csendőrök fénykép alapján a város szórakozóhelyein kezdték keresni a gyereket, és meg is találták az Intim nevű vendéglőben, egy lány társaságában.

A fiatalt azonosítás után átkutatták, és belső zsebéből egy tölténytár nélküli, JERICHO B típusú airsoft pisztoly került elő. A fiút bekísérték a rendőrségre.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,