Megyei adatok

2020.04.23. 11:57

Sokan szabadultak a karanténból

Április 23-án már csak 1207 személy volt karanténban Bihar megyében, tájékoztat naponta kiadott szokásos közleményében a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Ez már második nap egymás után, amikor jelentős a csökkenés, hiszen egy nappal korábban, 22-én reggel még 1354, míg 21-én 1469 embert tartottak vesztegzár alatt Bihar megyében. További pozitív fejlemény, hogy még egy itteni páciens kigyógyult a koronavírus-fertőzésből, így jelenleg huszonnyolc bihari személyt tartanak nyilván a statisztikák, akik felgyógyultak a betegségből.

A DSP jelentéséből kiderül az is, hogy április 22-én reggel nyolc óra és április 23-án reggel nyolc óra között a Bihar megyei rendőrök 555 házi elkülönítésben tartózkodó személyt ellenőriztek, tizenhat konvojt szerveztek a megyén áthaladó, karanténba vagy otthoni elkülönítésbe tartóknak. Ezekben a missziókban összesen 427 rendőr és helyi rendőr vett részt. Mivel sokan elhagyták a karantént, ezért a Bihar megyei csendőrök is immár csak hét aktív karantént őriznek a maximális tíz helyett, ugyanakkor négy konvojt kísértek a megyehatárig. Ezekben a tevékenységekben 116 csendőr vett részt, közülük harmincnyolcan a házi elkülönítésben lévő vegyes őrjáratok tagjaiként tevékenykedtek. A katasztrófavédelem munkatársai nyolc konvojt kísértek a megye karanténjaiba, illetve a megyehatárra, ők segítik a közegészségügyi igazgatóság munkatársait a borsi vámon, és szintén ők biztosítják a fertőzött, vagy fertőzésgyanús személyek szállítását. Mindezekben a missziókban a katasztrófavédelem harmincöt dolgozója tevékenykedett. Az említett huszonnégy órás időintervallumban Bihar megyében összesen 59 bírságot róttak ki 120.000 lej összértékben.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában