ERDON Helyi hírek

2010.05.25. 16:39

Családi Hétvége, gyermeknap és mazsorett fesztivál

<p>Szatmár megye - Június 5–6–án az Ady Endre Társaság, a MADISZ, a MIK és az RMDSZ szatmárnémeti szervezete IV. alkalommal rendezi meg a Családi Hétvégét Szatmárnémetiben. Idén ennek keretén belül rendezik meg a XXI. MADISZ gyermeknapot.</p>

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke,  Magyar Lóránd szervező, Ilonczai Annamária, a MADISZ társelnöke és Tóth–Páll Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke kedden sajtótájékoztató keretében ismertette az idei Családi Hétvége és gyermeknap programját. Kereskényi Gábor elmondta, hogy a 2008–as rendezvényen több ezren vettek részt a Kossuth–kerti rendezvényen. Ekkor az RMDSZ vezetősége úgy döntött, hogy hagyományt teremt a kezdeményezésből. Magyar Lóránd közölte, hogy az idei rendezvény a május 5–én, szombaton 10 órakor, a szatmárnémeti 10–es Számú Átalános Iskola mazsorettjeinek felvonulásával veszi kezdetét. A tíz mazsorett csapat a régi főtérről a Kossut–kert nagyszínpadáig vonul, ahol valamennyi csapat bemutatja műsorát. Ugyancsak 10 órakor a Kossuth–kertben kezdődik a bográcsfőző verseny. 12 órától indul a családok vetélkedője, amit az Aranykapu Kulturális Egyesület szervez. 12 és 17 óra között a Mirakolix Klub társasjátékaival lehet szórakozni.

Két színpad

A kisszínpadon 17 órától az Ady Endre Társaság szórakoztatja a közönséget. Felép a Szárazfa–együttes Méhes Kati közreműködésével, a Mátészalkai Szatmár Kamara néptáncegyüttes és a budapesti Jánosi Együttes. Közben kihirdetik a bográcsfőző verseny eredményeit. A nagyszínpadon 17 órától a Lázári Általános Iskola modern tánccsoportja lesz látható, derűs perceket ígérnek a Harag György Társulat művészei, 18 órakor hirdetik ki a családok vetélkedőjének eredményeit, 18.30 órakor kezdődik Szandi, 20 órakor Somló Tamás koncertje, közben fellép a szatmári humoristák. A szombati programot a 21.30  órakor kezdődő utcabál zárja, a hangulatfelelős a Coctail Band. Állandó programok: kézműves vásár, könyvutca, gyermekprogramok, bábszínház, lovasbemutató, kutyabemutató.

Gyermeknap

Ilonczai Annamária, a MADISZ társelnöke ismertette az idei gyermeknap programját. Május 6–án, vasárnap 10 órakor a gyerekek és kísérőik a hagyományoknak megfelelően rendőri felvezetéssel, fúvószenekar kíséretével az Északi Színháztól indulnak, majd megkerülve a régi főteret a Kossut–kert nagyszínpadához vonulnak, ahol egész napos program várja őket. Lesz bábszínház, néptánc, humor, különböző játékok és vetélkedők, 17 órától pedik a MIK szervezésében Caramel–koncert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!