Kormányülés

2020.08.14. 19:23

Orban: A büdzsé helyzete nem teszi lehetővé a pedagógusok előre hozott fizetésemelését

Az állami költségvetési helyzet nem teszi lehetővé a pedagógusok előre hozott fizetésemelését, jelentette ki pénteken Ludovic Orban kormányfő.

'A költségvetési helyzet miatt nem tudjuk szeptember elsejétől megvalósítani az előre hozott fizetésemelést. Meggyőződésem, hogy nagyon sok pedagógus meg fogja érteni ezt, mivel ilyen nehéz időszakokban mindannyian példát kell hogy mutassunk és szolidárisan kell viselkednünk. Amikor a gazdasági és a költségvetési helyzet engedi, kiutaljuk a tanároknak, tanítóknak a fizetésemeléshez szükséges alapokat, hogy a tevékenységükhöz méltó jövedelmük legyen' – fejtette ki Orban a kormányülés elején.

A kormányfő azt állította ugyanakkor, hogy mindig tisztelte a pedagógusokat, és 'egyesek, akik nagyon figyelik' a nyilatkozatait, 'megpróbálták kifordítani' egyik kijelentését, hogy az a tanárokat érintő sértésként hangozzék.

A borítóképen: Ludovic Orban kormányfő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában