Koronavírus Romániában

2020.03.23. 14:50

K. Iohannis: Akkor hozunk keményebb intézkedéseket, amikor azok elkerülhetetlenné válnak

A romániai hatóságok a jelenleginél is keményebb intézkedéseket hoznak a koronavírus-járvány megfékezésére, amikor azok elkerülhetetlenné válnak – jelentette ki hétfői sajtónyilatkozatában Klaus Iohannis államfő.

„Példa nélkül álló helyzettel állunk szemben, amelyben minden polgár élete határozott döntésektől függ. Azt akarom, hogy minden román megértse, hogy itt nem állunk meg, és – amikor elkerülhetetlenné válik – még szigorúbb intézkedéseket hozunk a vírus terjedésének megfékezése érdekében” – idézi az államfőt az Agerpres.

Iohannis elmondta: Ludovic Orban miniszterelnökkel és a miniszterekkel folyamatosan értékeli a fertőzés terjedésének alakulását.

„A korlátozó intézkedéseket eddig fokozatosan hozták, attól függően, hogy a vírus terjedésének milyen fázisában voltunk. Mint olyan ember, aki szereti a demokráciát, rendkívüli módon bánt az alapvető jogok gyakorlásának bármilyen korlátozása. Azok az emberek, akiket egy rendszer évtizedekig megfosztott jogaiktól és szabadságaiktól, valószínűleg megértik, hogy mennyire nehéz ma ilyen intézkedéseket meghozni. Ez nem könnyű döntés, de meg kell védeni a román állampolgárok és családjaik egészségét”- mutatott rá Iohannis.

Az államfő arról is beszélt, hogy milyen segítséget nyújtanak a vállalkozóknak.

„Az elmúlt napokban elfogadott társadalmi és gazdasági intézkedéseket új csomaggal egészítjük ki, amely megoldja több vállalkozói kategória problémáját”- mondta Klaus Iohannis.

Borítóképünkön: Klaus Iohannis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában