Aktuálpolitika

2020.10.21. 19:03

Florin Cîţu: December 25-éig meghosszabbítják az adónyilatkozatok leadási határidejét

December 25-éig meghosszabbítják a cégek számára az adónyilatkozatok leadási határidejét – jelentette be szerdán Florin Cîţu pénzügyminiszter.

Ministrul Finantelor, Florin Citu participa la dezbaterea dintre reprezentantii organizatiilor patronale si cei ai guvernului, marti 10 decembrie 2019, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

A tárcavezető szerint a vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet csütörtöki ülésén fogadja el a kormány.

Ugyanakkor január 25-éig meghosszabbítják annak a jogszabálynak az érvényességét, amely szerint az áfa-visszaigénylések esetén utólag tartanak ellenőrzést.

A tervezett módosítások között van, hogy a felére csökkentik a határidőre be nem fizetett járulékok után az állam által felszámolt késedelmi kamatot.

Cîţu elmondta: tervezik azt is, hogy továbbra is eltekintenek az ágazati különadótól a vendéglátóipari vállalkozások esetében, és év végégig lehetővé teszik a helyi tanácsok számára, hogy csökkentsék ezek ingatlanadóját.

Borítóképünkön: Florin Cîţu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában