Koronavírus Romániában

2020.03.17. 16:52

FRISSÍTVE | Koronavírussal fertőződött román állampolgár érkezett Bukarestbe

Koronavírussal fertőződött román állampolgár érkezett március 17-én, kedden az Otopeni repülőtérre egy madridi járattal, amelyen hatvanan utaztak; az illető tudta, hogy fertőzött – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Frissítés:

Eljárást indított a határrendészet annak a román állampolgárnak az ügyében, aki felszállt egy magán légitársaság Madrid és Bukarest között közlekedő járatára, bár tudomása volt róla, hogy megfertőződött a koronavírussal. Az illető ellen a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt nyomoznak – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport. A testület szerint ez idáig összesen 40 ügyben indult eljárás e bűntett gyanúja miatt.

A tájékoztatás szerint a román állampolgárnak a spanyolországi hatóságok által kiállított igazolása volt arról, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje, mégis felült a repülőgépre, megszegve ezáltal a spanyol hatóságoknak a dokumentumba foglalt ajánlását, miszerint 14 napra karanténba kellett volna vonulnia.

A GCS szerint útközben az illetőn jelentkeztek a koronavírus-fertőzés jellegzetes tünetei, ezért a gép földet érése után átvették a közegészségügyi igazgatóságnak a reptéren szolgálatot teljesítő munkatársai és a Matei Balş járványtani intézetbe szállították.

Közben a hatóságok elkezdték a repülő utasainak azonosítását a járványtani vizsgálat mielőbbi elindítása érdekében. ,,Mivel az utasok a koronavírus által érintett térségekből érkeztek, kötelességük házi elkülönítésbe vonulni 14 napra„ – jegyzi meg a GCS.

A repülőgépet egy magántársaság üzemelteti – derül még ki a tájékoztatásból.

 

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában