Félrekezelés

2024.04.12. 13:58

Rafila a fővárosi Sf. Pantelimon kórházban történt állítólagos halálesetekről: statisztikákat fogunk készíteni

Agerpres

A minisztériumi ellenőrző testülettől és a bukaresti Sf. Pantelimon Sürgősségi Klinikai Kórház vezetőségétől fog tájékozódni az intézmény intenzív osztályán folyó tevékenységről - közölte pénteken Alexandru Rafila.
Az egészségügyi miniszter azt követően jelentette ezt ki, hogy csütörtökön a kórház ápolási igazgatója levélben arról tájékoztatta az egészségügyi intézmény vezetőségét, hogy egy asszisztensnőtől származó információk szerint április 4. és 7. között húsz beteg halt meg az intenzív osztályon a félrekezelésük miatt.
Rafila pénteken egy egészségügyi tematikájú sajtótájékoztatón vett részt, ahol az ügy kapcsán azt mondta, pontos képet akar kapni a szóban forgó kórház intenzív osztályán folyó tevékenységről, és tudni szeretné, hogy van-e kivetnivaló az egészségügyi ellátásban.
Azt is elmondta, statisztikát akar látni más, hasonló profilú kórházak ugyanazon időszakban regisztrált halálozási adataival, ugyanis bizonyos időszakokban - például a légúti fertőzések járványszerű terjedése idején - ezek a számok jelentősen megugranak.
A miniszter arról is beszélt, hogy a Sf. Pantelimon Sürgősségi Klinikai Kórház intenzív osztályának volt vezetője 'egy sor' problémáról számolt be, amelyeket egyenként mind leellenőriznek.
Pénteken az egészségügyi minisztérium ellenőrző testülete és az orvosi kamara egy képviselője is a helyszínen tájékozódik az eset körülményeiről.
Az ügyben a fővárosi rendőrség is nyomoz, ügyészségi források szerint pénteken több személyt kihallgatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában