Hunyad megye

2024.04.25. 09:55

Megtalálták a tíz nappal ezelőtt az őraljaboldogfalvi víztározóba fúlt férfi holttestét

Illusztráció

Agerpres

Megtalálták szerdán a 10 nappal ezelőtt az őraljaboldogfalvi víztározóban eltűnt fiatal férfi holttestét - tájékoztatott a Hunyad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).
Az ISU szerint a holttestet egy szabadidejében levő katonai tűzoltó találta meg és hozta ki a vízből, aki a tó környékén találkozott az áldozat fiútestvérével. A fiú kérésére a tűzoltó elment arra a helyre, ahol a feltételezés szerint a férfi belefulladt a vízbe, hogy megnézze, a víz nem dobta-e fel a holttestet.
A tűzoltó az 112-es segélyhívószámon jelentette a holttest megtalálását, a helyszínre a vajdahunyadi és a totesdi katonai tűzoltók szálltak ki egy csónakkal. Miután a holttestet partra szállították, értesítették a rendőrséget és az igazságügyi orvostani intézetet - közölte az ISU.
A 23 éves hátszegi férfi vasárnap, április 14-én délután tűnt el a tóban, a Hunyad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség és a Salvamont-Salvaspeo több egysége már aznap elkezdte a keresését. A keresési akció három napon át zajlott, de annak ellenére eredménytelen volt, hogy mesterséges intelligenciát (AI) felhasználó ultramodern detektort is bevetettek a Salvamont búvárai. A keresésben a katonai tűzoltóság Hunyad és Fehér megyei búvárai, illetve a Salvamont Gorj, Hargita, Maros és Hunyad megyei egységeinek búvárai vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában