Tüntetés

2024.04.02. 10:22

Az oktatási minisztérium székhelye előtt szervezett tiltakozást az USR egy jogszabálytervezet miatt

Forrás: edu.ro

Agerpres

Az oktatási minisztérium épülete előtt tiltakozik kedden a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) több törvényhozója és szimpatizánsa egy sürgősségirendelet-tervezet ellen, amely szerintük ingatlanfejlesztőkké tenné a romániai egyetemeket.
Ştefan Pălărie USR-szenátor azt nyilatkozta, elfogadhatatlannak tartják a napokban közvitára bocsátott tervezetet, amelynek egyik előírása "nagybirtokosokká teszi az egyetemek oligarcháit, akik szabadon rendelkezhetnek a közvagyon használatáról", "és ehhez vissza nem térítendő alapokat és uniós pénzeket is felhasználhatnak". Az USR szerint az egyetemeknek inkább a teljesítmény növelésével kellene foglalkozniuk, mintsem ingatlanfejlesztéssel.
A törvényhozó hozzátette, magyarázatot várnak Ligia Deca minisztertől arra, hogy a várható "jogi káosz" mellett milyen előnyökkel jár a tervezett törvénymódosítás.
Silvia Dinică USR-s szenátor szerint Ligia Deca kinevezése óta "mindennel foglalkozik, csak az iskolai oktatás fejlesztésével nem".
Az ellenzéki párt kéri a tárcavezetőtől, hogy töröljék a sürgősségi rendelet tervezetéből az ingatlanfejlesztéssel kapcsolatos előírást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában