Félrekezelés

2024.04.12. 15:50

A Sfântul Pantelimon kórház menedzsere szerint ellenőrzésük előzetes eredménye nem igazolja a betegek félrekezelésének vádját

Agerpres

A bukaresti Sfântul Pantelimon kórháznál elrendelt vizsgálat az első eredmények szerint nem tárt fel olyan adatokat, amelyek az intenzív osztályon elhunyt betegek félrekezelésére utalnának - nyilatkozta pénteken az egészségügyi intézmény menedzsere.
A fővárosi kórháznál azt követően rendeltek el belső vizsgálatot, hogy az ápolási igazgató írásban arról tájékoztatta a kórház vezetőjét, hogy egy egészségügyi asszisztenstől származó információ szerint április 4. és 7. között 20 beteg halt meg az intenzív osztályon egy gyógyszer helytelen adagolása miatt.
Bogdan Socea igazgató pénteken rámutatott, korábban sem az illetékes kórházi bizottságokhoz, sem más szervekhez nem érkezett panasz az intenzív osztályon nyújtott ellátással kapcsolatban, az orvosok odafigyelnek a betegekre, akiknek a kezelése biztonságos körülmények között zajlik az intézményben.
Az igazgató azt is elmondta, hogy az ellenőrzésük az előzetes eredmények szerint nem tárt fel olyan adatokat, amelyek az intenzív osztályon elhunyt betegek félrekezelésére utalnának. Ugyanakkor azt is megállapították, hogy a vizsgált esetekben "elkerülhetetlen volt a halál". Hozzátette, az elhunytak egy részének családtagjai lemondtak a kórbonctani vizsgálatról. A belső ellenőrzésről készült végleges jelentést szerdára várja a kórház menedzsere.
Ellátogatott az intézményhez pénteken Alexandru Rafila egészségügyi miniszter is. A tárcavezető azt mondta az újságíróknak, egyelőre nincsenek olyan információk, amelyek alátámasztanák a vádakat, de a kórház belső ellenőrzése mellett a minisztérium ellenőrző testülete is folytatja a kivizsgálást az ügyben, és az ügyészségi nyomozás is folyamatban van. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában