EP-választások2024

2024.04.10. 16:52

A bukaresti törvényszék kisorsolta a külföldi választókerületek választási irodájának tagjait

Illusztráció

Agerpres

A bukaresti törvényszék szerdán sorsolással kinevezte azt a három bírát, akik a június 9-ei európai parlamenti választásokon a külföldi választókerületek választási irodájának tagjai lesznek.
A sorsolás eredménye szerint a következők lesznek a választási iroda tagjai: Lavinia Mihaela Cîrciumaru elnök, Florin Vîlceanu (helyettes) és Livia Chiriazi.
A 2024/21-es sürgősségi kormányrendelet 2. cikke 2. bekezdése értelmében a külföldi választókerületekért felelő választási iroda a bukaresti törvényszék három bírájából, az Állandó Választási Hatóság (AEP) egy képviselőjéből és legfeljebb tíz olyan politikai párt, politikai szövetség, választási szövetség vagy a nemzeti kisebbségekhez tartozó polgárok szervezeteinek képviselőjéből áll, amelyeknek a választási időszak kezdetén tagjai vannak az Európai Parlamentben, és részt vesznek a 2024-es európai parlamenti választásokon.
A külföldi választókerületeket kiszolgáló választási iroda tagjai közé a politikai pártoknak legkésőbb a választások előtt 20 nappal delegálniuk kell képviselőiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában