Autópálya

2024.03.15. 17:13

Május végén megkezdődhet az A8-as autópálya Marosvásárhely és Nyárádszereda közötti szakaszának tervezése

Illusztráció

Fotó: Nagy Noemi

Agepres

Május 31-én elkezdődik az A8-as autópálya Marosvásárhely és Nyárádszereda közötti szakaszának tervezése - adta hírül Facebook-oldalán a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgatója.
Cristian Pistol bejegyzése szerint pénteken elrendelte a tervezési munkálatok megkezdését, amire az adminisztratív eljárásokat követően, május 31-én kerülhet sor. Így még idén megkezdődhet a sztráda építése is - tette hozzá.
Az A8-as autópálya Marosvásárhely és Nyárádszereda közötti szakaszának megtervezéséről és kivitelezéséről szóló, 2,46 milliárd lej értekű szerződést februárban írták alá a török Nurol Insaat Ve Ticaret AS vállalattal. A cégnek a szerződés szerint hat hónap áll a rendelkezésére az autópálya-szakasz megtervezésére és további 24 hónap a kivitelezésre. A 24,4 kilométeres sztrádaszakaszon összesen 36 hidat, felüljárót és viaduktot fognak építeni.
Az A8-as autópálya Marosvásárhelyt a román-moldovai határ mellett levő Ungheni-nel köti majd össze, ebből a Marosvásárhely-Târgu Neamţ szakasz 211,1 kilométer hosszú. Ez utóbbi sztrádaszakasz egyik része a Marosvásárhely és Nyárádszereda közötti 24,4 kilométeres rész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában