EPP-kongresszus

2024.03.06. 15:28

Ciucă: Továbbra is támogatnunk kell Ukrajnát

Agerpres

Ukrajna további támogatását szorgalmazta a Nemzeti Liberális Párt elnöke a Manfred Weber EPP-elnökkel közösen tartott szerdai bukaresti sajtótájékoztatóján.
Nicolae Ciucă a kelet felől érkező fenyegetésre hívta fel a figyelmet. 'Ez a fenyegetés Ukrajnában már valósággá vált' - fogalmazott.
A politikus hangsúlyozta, hogy az ukrajnai háború az Oroszország által megtámadott állam mellett leginkább a Moldovai Köztársaságot érinti, ezért mindkét országot támogatni kell a továbbiakban is.
Arról is beszélt, hogy Románián belül a populizmus és a szélsőségesség jelenti a két legfenyegetőbb tényezőt.
Ciucă szót emelt Románia teljes körű schengeni csatlakozásáért is. Közlése szerint Manfred Weber EPP-elnök, Roberta Metsola EP-elnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is megerősítette, hogy teljes mértékben támogatják a szárazföldi határellenőrzés eltörlését Románia és a szomszédos schengeni államok között. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy felgyorsíthatja az ország felvételét a belső határellenőrzés nélküli térségbe, ha Románia schengeni csatlakozása a Bukarestben zajló EPP-kongresszus záródokumentumába is bekerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában