Bírság

2024.02.19. 14:35

Megbírságolták Székelyudvarhely vezetőségét a Tamási Áron gimnázium bentlakásépületének felújítására kiadott engedély miatt

Illusztráció

Agerpres

Az Országos Építészeti Felügyelet (ISC) Hargita megyei részlege tízezer lejre bírságolta Székelyudvarhely polgármesterét, a polgármesteri hivatal titkárát és a város főépítészét a Tamási Áron gimnázium bentlakásépületén végzett javítási munkálatokra kiadott engedélyek miatt - közölte hétfőn a prefektusi hivatal.
Az épület egyik fala decemberben összeomlott, két tanuló halálát okozva.
Az incidens okait kivizsgáló vegyes bizottság ülésén az Országos Építészeti Felügyelet bejelentette, hogy befejeződött az omlás nyomán keletkezett törmelék eltakarítása és a belső stabilizálási munkálatok, a külső megerősítés pedig jövő héten zárul le. A bentlakás felújításához új műszaki állapotfelmérésen és terven alapuló építkezési engedélyre lesz szükség - közölte a prefektusi hivatal.
A Hargita megyei tanfelügyelőség közölte, hogy a tanügyminisztérium ellenőrző testülete elkészítette jelentését, és elrendelte, hogy az oktatási intézményben zajló minden tevékenységről félévente jelentést kell készíteni. Március második felében tanfelügyelőségi ellenőrzést tartanak a gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában