Returo

2024.02.16. 08:53

Környezetvédelmi miniszter: januárban több mint kétmillió italcsomagolást váltott vissza a lakosság

2024 januárjában több mint kétmillió italcsomagolást váltottak vissza országszerte a fogyasztók a betétdíjas visszaváltási rendszeren (SGR) keresztül –jelentette be csütörtökön a környezetvédelmi miniszter.

Forrás: Mircea Fechet/Facebook

Agerpres

Mircea Fechet a Facebook-on írt erről, rámutatva, hogy kevesebb mint három hónappal az elindítása után a betétdíjas visszaváltási rendszer még nagyon kezdeti fázisban van, de a visszaváltás mértékére vonatkozó eddigi adatok megfelelnek az eredeti becsléseknek. A miniszter ezért úgy véli, hogy az első évre kitűzött célt teljesíteni lehet.

A rendszer működésének első hónapjában, 2023 decemberében az italforgalmazók körülbelül 45 millió SGR-jelzéssel ellátott csomagolású italt dobtak piacra, 2024 januárjában ezek száma megközelítőleg 180 millióra nőtt.

"Az elkövetkező idősszakban egyre több SGR-jelzéssel ellátott italcsomagolást látunk majd az üzletek polcain, és egy idő után ezek teljesen felváltják a nem beváltható csomagolású termékeket" – írta bejegyzésében Fechet. Az egy nap alatt összegyűjtött visszaváltható csomagolások rekordját Bukarest tartja több mint 1000 zsáknyi palackkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában