Adózás

2024.02.12. 17:06

Eltörölte a szenátusi szakbizottság a betegszabadság ideje alatt folyósított juttatás 10 százalékos adóját

Illusztráció

Agerpres

A szenátus munkaügyi és pénzügyi-költségvetési bizottsága törölte a 2023/115-ös sürgősségi rendeletből a betegszabadság ideje alatt folyósított juttatás 10 százalékos adójáról szóló előírást.
A szakbizottságok hétfőn kedvezően véleményezték az úgynevezett salátarendeletet jóváhagyó tervezetet, amely a kormány által elfogadott formájában a betegszabadság ideje alatt folyósított juttatás egészségügyi szolgáltatási járulékkötelezettségét is előírta január 1-jétől.
A Szociáldemokrata Párt, a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyaránt javaslatot nyújtott be a 10 százalékos járulék törlésére, és a jelentéstevő szakbizottságok elfogadták az indítványt.
"Az egészségnek nincs politikai színezete. Hiba csúszott ebbe a rendeletbe, és a mai módosítással felszámoltunk egy méltánytalanságot" - fogalmazott az ülés után Nicoleta Pauliuc szenátor, a védelmi bizottság vezetője.
Az USR szenátora, Ştefan Pălărie felrótta, hogy bár a "betegségadót" eltörölték, egy másik módosító javaslattal a testület jóváhagyta a 3000 lej feletti nyugdíjak 10 százalékos adójának kiterjesztését a külföldön dolgozó román állampolgárokra.
A 2023/115-ös sürgősségi rendeletet a szenátus plénumának is meg kell még vitatnia. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában