Segítségnyújtás

2024.01.16. 11:41

Több mint 1400 személyen segítettek a rohammentősök az elmúlt 24 órában

Illusztráció

Agerpres

A hétfői nap folyamán több mint 1400 személyen segítettek a rohammentő-szolgálat csapatai, a katonai tűzoltók kilenc kritikus helyzetben levő személyt helyeztek biztonságba.
A katasztrófavédelmi főfelügyelőség keddi közleménye szerint 1711 bevetésük volt hétfőn a katonai tűzoltóknak, a legtöbb esethez Bukarestben, valamint Ilfov, Kolozs, Prahova, Maros és Argeş megyében riasztották őket.
Kétszáz esetben a közösségek védelmében léptek fel a katasztrófavédelmi erők, és 83 tűzesethez kaptak riasztást. Műszaki mentésre öt közúti balesetnél volt szükség.
Hétfőn két Ro-Alert-üzenetet adtak ki a hatóságok, amelyekben veszélyes állat jelenlétére figyelmeztették a lakosságot. Mindkét riasztás Maros megyében volt.
A katasztrófavédelem javasolja a lakosságnak, hogy biztonságuk érdekében tanulmányozzák a vészhelyzetekre való felkészülést elősegítő platformon (https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-incendiu) közzétett útmutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában