Juttatás

2023.12.07. 20:25

Munkaügyi minisztérium: 2024. január elsejétől hatályba lép a beilleszkedési támogatás

Illusztráció

Agerpres

Jövő év január elsejétől hatályba lép a beilleszkedési támogatásnak nevezett új támogatási rendszer, amely a szociális segélyként ismert garantált minimál jövedelem és a családi pótlék helyét veszi át - derül ki a munkaügyi minisztérium Facebook-oldalán csütörtökön közzétett bejegyzésből.

A tárca szerint ebben a juttatásban csak azok fognak részesülni, akik valóban rászorulnak.

A minisztérium szerint az új program csökkenti a bürokráciát, ugyanakkor növeli az érintett kiszolgáltatott személyek előnyeit. 'A beilleszkedési támogatásban részesülő családok gyermekeit be kell íratni az iskolába, és ezzel automatikusan hozzájutnak a szociális ösztöndíjhoz is. Csak azok fognak részesülni ebben a támogatásban, akiknek valóban szükségük van rá, mert a juttatásokkal együtt több felelősség is jár. A munkaképes személyek támogatást kapnak az államtól, de egyben ösztönzik is őket arra, hogy munkát találjanak' - mutat rá a tárca.

Beilleszkedési támogatásban fognak részesülni ugyanakkor az intézményi ellátásban részesülő idősek is, akik megfelelnek a jogosultsági feltételeknek, és ezzel automatikusan egészségügyi biztosításuk is lesz - tájékoztat még a minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában