Őrizet

2023.12.22. 10:21

Kolozs megye: 25 helyszínen tartottak házkutatásokat egy drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyben

Illusztráció

Agerpres

A kolozsvári rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának rendőrei 25 helyszínen végeztek házkutatásokat szerdán egy drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyben, hét személyt őrizetbe vettek - tájékoztatott csütörtökön a Kolozs megyei rendőrség.
A rendőrség a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) Kolozs megyei igazgatóságának munkatársaival közösen tartott házkutatásokat dézsi, szamosújvári és kolozsvári helyszíneken.
A nyomozás során kiderült, hogy 2022 decembere és 2023 decembere között a gyanúsított személyek pszichoaktív szereket és magas kockázatú kábítószert (köztük 3-CMC-t, vagyis 'kristályt') szereztek be, adagoltak és értékesítettek. Tasakonként 70 és 100 lej közötti áron árulták a drogot. A dílerek nagybani eladással is foglalkoztak.
A Kolozs megyében végzett 25 házkutatás nyomán lefoglaltak 9320, a nagy kockázatú drogok csoportjába tartozó tablettát (5752 3-CMS-t és 3568 ecstasy-tablettát), különböző pénzösszegeket összesen 113.000 euró értékben, illetve más bizonyítékokat. A DIICOT ügyészei elrendelték hét személy 24 órás őrizetbe vételét, és kérik a bíróságtól a vizsgálati fogságba helyezésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában