SCK CEN

2023.11.08. 17:01

Iohannis ellátogatott a belga nukleáris kutatóközpontba, ahol az ott dolgozó román kutatókkal is beszélgetett

Forrás: presidency.ro

Agerpres

A brüsszeli látogatáson tartózkodó Klaus Iohannis szerdán felkereste a Nukleáris Energetikai Tanulmányok Központját (SCK CEN), ahol találkozott az ott dolgozó román kutatókkal, akik hozzájárulnak a biztonságos nukleáris technológiák fejlesztéséhez az energia, az orvosi felhasználás és az éghajlatváltozás elleni küzdelem területén.
A román államfő fontosnak értékelte látogatását a nukleáris kutatóközpontban, amely véleménye szerint vezető szerepet tölt be az európai nukleáris kutatásban.
'Örömömre szolgált, hogy találkoztam Peter Baeten vezérigazgatóval és az itt dolgozó román kutatókkal, akik biztonságos nukleáris technológiákat fejlesztenek az energia, az orvosi felhasználás és az éghajlatváltozás elleni küzdelem számára' - írta Iohannis az X (volt Twitter) közösségi oldalon.
Klaus Iohannis szerdán hivatalos látogatásra érkezett Belgiumba, ahol találkozott Alexander de Croo miniszterelnökkel. A megbeszélést követően a romániai és belgiumi szakintézmények egyetértési megállapodást írtak alá a moduláris, gyors ólomhűtésű reaktorok (SMR-LFR) fejlesztéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában