Támogatás

2023.11.25. 12:03

Európában Románia nyújtja a legtöbb támogatást az elektromos vagy hibrid autók vásárlására

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Románia a legnagyobb finanszírozó az Európai Unió szintjén, amikor az elektromos és hibrid autók vásárlásának támogatásáról van szó - jelentette ki pénteken Bogdan Balanişcu, a környezetvédelmi, víz- és erdőügyi minisztérium államtitkára. „Jelenleg az európai országok közül Románia az, amely a legtöbb támogatást nyújtja az elektromos vagy hibrid autók vásárlásának ösztönzésére. Ez a támogatás akár 54.000 lej is lehet. Egy román állampolgár több mint 10.000 euró támogatást kaphat egy elektromos autó megvásárlására. Az intézkedés célja eltüntetni a roncsautókat az utakról” - mondta Bogdan Balanişcu. Azt is elmondta, hogy a környezetvédelmi minisztérium 250.000 régi autót akar kivonni a forgalomból.
A belügyminisztérium legfrissebb, szeptember elején közzétett adatai szerint 2023 első felében 7811 szén-dioxid-kibocsátás-mentes járművet helyeztek forgalomba Romániában.
Országosan a gépjármű-bejegyzési és jogosítvány-kibocsátó igazgatóság (DRPCIV) munkatársai ebben az időszakban 4884 zöld rendszámtáblát adtak ki. A zöld rendszámok bevezetése óta, azaz 2022-től mostanáig több mint 11.000 ilyen rendszámot adtak ki - tájékoztatott a belügyminisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában