Biztonság

2023.11.29. 18:51

Dajbog: A megszokottnál 24 ezerrel több belügyi alkalmazott biztosítja a közrendet a hosszú hétvégén

Forrás: Agerpres

Agerpres

A hétköznapokon szolgálatot teljesítő belügyminisztériumi alkalmazottak mellett közel 24 ezer rendőr, csendőr, tűzoltó és határrendész biztosítja a közrendet a közelgő hosszú hétvégén - jelentette be szerdán Monica Dajbog belügyi szóvivő.
A rendvédelmi erők létszámát főleg a várhatóan forgalmas helyszíneken növelik: hegyi üdülőtelepeken, vásárokban, köztereken, szórakozóhelyeken, rendezvényeken.
A belügyminisztérium adatai szerint 316 nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényt szerveznek a Szent András-napot és a román nemzeti ünnepet is magában foglaló hosszú hétvégén: a bukaresti karácsonyi vásár nyitóünnepségére például hatvanezer embert várnak, és tízezrek részvételére számítanak a román nemzeti ünnep alkalmából tartott felvonulásokon is.
A hegyvidékeken naponta körülbelül kétszáz hegyi csendőr teljesít majd szolgálatot. A belügyminisztériumi szóvivő arra kérte a kirándulni készülőket, hogy csak kijelölt turistaútvonalakon közlekedjenek, vigyenek magukkal megfelelő öltözéket és felszerelést, és zord időjárás vagy lavinaveszély esetén ne induljanak útnak.
A belügyminisztérium a légirendészeti főfelügyelőség tizenkét helikopterét készíti elő az esetleges beavatkozásokra.
A külföldre készülőknek Dajbog azt tanácsolta, hogy indulás előtt a traficonline.ro alkalmazás segítségével válasszák ki a kevésbé forgalmas határátkelőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában