Közlemény

2023.11.08. 16:55

Ciolacu a Gázai övezetből evakuált román állampolgárok egy csoportjával tér vissza szerda este Egyiptomból

Agerpres

A kormány diplomáciai erőfeszítéseinek eredményeként Marcel Ciolacu miniszterelnök szerda este a Gázai övezetből evakuált román állampolgárok és családtagjaik egy csoportjával együtt tér vissza Egyiptomból a TAROM különjáratán, ami az otopeni-i 90-es számú katonai légibázison száll le - közölte a kormány.
A gépen moldovai állampolgárok is lesznek, akiket szintén a Gázai övezetből menekítettek ki, és a román külügy segítséget nyújt nekik.
Szerdára virradóra a külügyminisztérium illetékesei bejelentették, hogy a rafahi határátkelőhelyen elhagyta kedden a Gázai övezetet 93 román állampolgár és családtagjaik.
Közölték azt is, hogy a szerdai nap folyamán további 51 román állampolgár távozhat Egyiptomba a Gázai övezetből, szintén a rafahi határátkelőhelyen, ahonnan Kairóba, majd Romániába szállítják őket.
A Moldovai Köztársaság elnöke, Maia Sandu kedden közölte, hogy 36 moldovai állampolgárt és családtagjaikat evakuáltak a Gázai övezetből Egyiptomba. Kairóból a román külügy által biztosított repülőgépen szállítják őket Bukarestbe, ahonnan a moldovai hatóságok által biztosított autóbusszal viszik őket haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában