Tudnivalók

2023.11.20. 18:04

A Plusz Roncsautóprogram új kiírásának költségvetése 72,6 millió lej

Forrás: Agerpres

Agerpres

A természetes személyek csütörtöktől ismét pályázhatnak a Plusz Roncsautóprogram támogatásaira új környezetkímélő gépkocsik megvásárlásához - jelentette be hétfőn a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).
A támogatásokat november 23-án 10 órától december 8-án éjfélig lehet igényelni.
Az AFM elnöke, Adrian Neculaescu szerint az új kiírást a program iránti nagy érdeklődés indokolta, és a költségvetését kiegészítették az előző kiírásban fel nem használt összegekkel is.
A Plusz Roncsautóprogram újabb kiírásának költségvetése 72,655 millió lej. A sikeresen pályázók egy használt gépkocsi leadásáért cserében értékjegyet kapnak egy új környezetkímélő jármű megvásárlásához. Legtöbb két használt gépkocsit lehet értékjegyekre váltani.
Az állam 51.000 lejjel támogatja egy 100 százalékban elektromos vagy hidrogénmeghajtású új autó, és 26 ezer lejjel egy új plug-in hibrid elektromos gépkocsi beszerzését. Az utalványt legtöbb 75.000 euró értékű új környezetkímélő autó megvásárlására lehet fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában