Gyakorlat

2023.11.17. 15:47

A Gazdaságtudományi Akadémia, a Bukaresti Egyetem és a Román-Amerikai Egyetem 14 hallgatója végzi szakmai gyakorlatát a Számvevőszéknél

Illusztráció

Agerpres

A bukaresti Gazdaságtudományi Akadémia, a Bukaresti Egyetem és a Román-Amerikai Egyetem különböző szakterületeiről 14 hallgató vesz részt háromhetes gyakorlaton a Számvevőszéknél.
'A Számvevőszék idén második alkalommal nyitja meg kapuit, és fogadja a Gazdaságtudományi Akadémia, a Bukaresti Egyetem és a Román-Amerikai Egyetem különböző szakterületeiről érkező 14 hallgatót, akik úgy döntöttek, hogy Románia legfőbb ellenőrző intézményénél töltik szakmai gyakorlatukat' - olvasható a Számvevőszék pénteki közleményében.
A gyakorlati időszak első napjaiban az egyetemi hallgatókat Mihai Busuioc számvevőszéki elnök, Mirela Călugăreanu és Sorin Lazăr számviteli tanácsadó avatta be az intézmény tevékenységébe.
'Minden alkalommal, amikor intézményünkben elkezdődik az immár öt éve fontos hagyománnyá vált szakmai gyakorlat, örömmel beszélgetek azokkal a diákokkal, akik érdeklődnek tevékenységünk iránt, és akiket reményeink szerint Romániában tudunk marasztalni, hogy idővel a csapatunk tagjává váljanak' - idézi a közlemény Busuiocot.
A Számvevőszék elnöke szerint ezek a beszélgetések jó alkalmat nyújtanak arra, hogy kiderüljön, az intézmény nyitottsága és átláthatósága, illetve az audit tevékenységben végrehajtott változások bizalmat keltenek-e a jövő szakembereiben és motiválják-e őket.
'Ezek a fiatalok reményeink szerint partnereink és - miért ne - munkatársaink lesznek a Számvevőszék által elkezdett modernizációs folyamatban' - szögezte le Mihai Busuioc a közlemény szerint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában