Figyelem!

2023.10.07. 13:49

Emelte a román külügy az izraeli utazásra vonatkozó riasztási fokozatot

Agerpres

A külügy szombati közleményében azt tanácsolják az Izrael területén tartózkodó vagy az országon átutazó román állampolgároknak, hogy kövessék a helyi hatóságok utasításait, keressenek menedéket az épületekben, és amint a helyzet megengedi, hagyják el az országot. Az Izraelbe készülő román állampolgároknak azt javasolják, hogy halasszák el utazásukat.
A jelenleg Izraelben tartózkodó román polgárokat arra kérik, hogy lépjenek kapcsolatba Románia tel-avivi nagykövetségével, és küldjék el a telaviv@mae.ro email-címre személyazonosító adataikat és tartózkodási helyük koordinátáit, hogy vészhelyzetben tudják elérni őket.
"Mindazok, akik a minisztérium figyelmeztetéseit mellőzve a veszélyes zónákba utaznak, ezt saját felelősségre teszik, és vállalniuk kell döntésük következményeit. Vészhelyzetekben előfordulhat, hogy korlátozzák a diplomáciai és konzuli képviseletek beavatkozási lehetőségeit" - figyelmeztetett közleményében a külügy.
Izraelben hadiállapotot hirdettek szombaton, miután a Gázai övezetből rakéták tömegét lőtték az ország déli és középső részére. Ezt megelőzően a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet katonai szárnyának vezetője bejelentette, hogy elindították az Al-Aksza Vihar hadműveletet, rakéták ezreit lőve ki Izrael felé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában