Szeben megye

2023.10.03. 16:26

A rendőrség cáfolja, hogy az iskolások drogot tartalmazó nyalókákhoz jutottak volna

lllusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A Szeben megyei rendőrség kedden cáfolta azokat a közösségi médiában felbukkant híreszteléseket, amelyek szerint drogot tartalmazó nyalókákhoz jutottak hozzá tanulók. Közlésük szerint a közösségi oldalakon terjedő képeken látható édességek az iskolák melletti élelmiszerboltokból származnak.
A Szeben megyei rendőrség közleménye szerint kedden bukkant fel a közösségi oldalakon és a tanári-szülői internetes csoportok körében egy anonim üzenet, amelynek terjesztője azt állította, hogy Nagyszeben iskoláinak tanulóit pszichoaktív szereket tartalmazó nyalókákkal kínálják. A hatóságok azonnal ellenőrzéseket tartottak az iskolákban és környékükön, de nem találtak drogot tartalmazó édességet. A közösségi oldalakon terjedő képen látható nyalókák egyes iskolák közelében levő élelmiszerüzletekben kaphatók, de nem merül fel semmiféle gyanú az összetételükkel kapcsolatban - olvasható a közleményben.
A rendőrség hozzátette, hogy az elmúlt hetekben nem került kórházba kiskorú pszichoaktív szerek vagy drogok fogyasztására utaló jelekkel, és az iskolákban sem találtak drogfogyasztásra utaló eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában