Szigorítás

2023.09.21. 13:45

Szigorítaná a szerencsejátékok reklámozását az USR

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Fotó: Greg Montani

Agerpres

A szerencsejátékok reklámozását szigorító tervezetet nyújtottak be a parlamentbe a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői. A jogszabályjavaslat a szerencsejátékok működtetését szabályozó sürgősségi rendeletet és a reklámtörvényt módosítja.
Az ellenzéki párt tervezete szerint a szerencsejátékokat népszerűsítő hirdetéseket a következő két üzenetnek kell váltakozva kísérnie: „Család, társaság, jólét: készen állsz arra, hogy mindent kockára tegyél?” vagy „A szerencsejáték kockázatokkal jár: eladósodás, függőség, magány”.
A jogszabályjavaslat előírja azt is, hogy a reklámok sem közvetlenül, sem közvetve nem ösztönözhetik a kiskorúakat és a serdülőket szerencsejátékban való részvételre, a kültéri reklámtáblák felülete nem haladhatja meg a 30 négyzetmétert, és nem kecsegtethetik pénznyereményekkel vagy anyagi javakkal a szerencsejátékok résztvevőit. A tervezetet a szenátus tárgyalja első házként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában