Konstanca megye

2023.09.29. 18:39

Súlyos áramütést kapott két tinédzser egy vagon tetején, egyikük teste 80%-án égett meg

Áramütés általi súlyos égési sérüléseket szenvedett a csütörtökről péntekre virradó éjszaka két tinédzser, akik felmásztak egy Murfatlar településen álló vonat egyik vasúti kocsijának tetejére.

Illusztráció

Agerpres

A Konstanca megyei mentőszolgálat szóvivője, Claudia Tatarici elmondása szerint a két fiú 14 év körüli, egyikük testfelületének 80 százalékán szenvedett égési sérüléseket, a másik testének mintegy 20 százalékán. Mindkettőt a megyei kórházba szállították, az előbbit azonban a nap folyamán átszállították repülővel a bukaresti Grigore Alexandrescu kórházba.
Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a súlyosan sérült pácienst a SMURD mentőkocsijával vitték el a Konstanca megyei kórházból a Mihail Kogălniceanu repülőtérre, ahonnan repülőgéppel szállították Bukarestbe.
A fiú állapota továbbra is nagyon súlyos, gépi lélegeztetésre szorul, testének 80 százalékán vannak áramütés okozta égési sérülések, és a magasból való lezuhanása nyomán is szerzett további sérüléseket. Sebtisztító és dekompressziós műtétet hajtottak végre rajta, jelenleg az intenzív osztályon fekszik - számolt be az AGERPRES hírügynökségnek Raluca Alexandru, a Grigore Alexandru Sürgősségi Gyermekkórház szóvivője.
Amint egészségügyi helyzete lehetővé teszi, további műtéteket végeznek rajta, de egyelőre állapota rendkívül súlyos - tette hozzá az orvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában