Maros megye

2023.09.25. 12:47

Három napig a hőlégballonoké volt a főszerep Nyárádköszvényesen

A Hőlégballon Parádé színes családi programkavalkádja tömegeket vonzott a Maros megyei településre: mintegy tízenháromezren váltottak jegyet a látványos eseményre.

Sajtóközlemény

Új helyszínen, megújult erővel és a megszokott felemelő élményekkel tért vissza Erdély legrégebbi hőlégballon fesztiválja: összesen tizenöt ballon érkezett ebből az alkalomból Nyárádköszvényesre. Naponta kétszer, hajnalban és délután lehetett megcsodálni ezeket.
A bátrabbak az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően kipróbálhatták a szabad repülést, illetve a függeszkedő repülést, melyek lebonyolítását egy nyolcvanfős – belföldről és külföldről érkezett – profi stáb biztosította. Az extrém sportok szerelmesei emellett a motoros siklóernyőzést is kipróbálhatták a helyszínen.
Akik inkább a talaj szintjén maradtak, igazi vásári forgatagban érezhették magukat, melyből nem hiányozhattak a különleges vásárfiát kínáló árusok, a helyi termelők, a vidámparkos attrakciók, a lacikonyhások és a gyerekek szórakoztatására szolgáló programok sem.

Míg a pénteki nap kizárólag a repülésről szólt, szombaton és vasárnap a partnersátrak alatt és a színpad előtt is zajlott az élet. A két nap során tűzoltó-bemutató, táncoktatás, cserkészbemutató, állatsimogató, akusztikus gyerekkoncert, bűvészshow, interaktív zenemese, valamint zöldségekkel/gyümölcsökkel bemutatott bábszínházi előadás kötötte le a legkisebbeket, míg a felnőttek Fogarasi Szabolcs bioméztermelő jóvoltából megismerkedhettek a méhészkedés varázsával, játszhattak a NEXON vagy a Visit Maros sátránál, bulizhattak a PKW vagy a Parno Graszt koncertjén. A programok lebonyolításában mintegy százötven szervező vett részt, ebből ötvenen önkéntesek voltak.
A hétfői összesítés szerint a 17. Hőlégballon Parádéra mintegy tízenháromezren váltottak jegyet, a legtöbb bámészkodót azonban a ballonok felemelkédese vonzotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában