Közlemény

2023.09.21. 12:45

Elkezdődött a 2022-2023-as tanévre szóló Szülőföldön magyarul támogatások kifizetése

Forrás: szekelyhon.ro

Fotó: Gecse Noémi

Sajtóközlemény

Az OTP Bank Románia 2023. szeptember 22-én megkezdi a Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatások több ütemben zajló kifizetését. A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló, levélben megküldött értesítőben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a 2022-2023-as tanévre szóló, 100 000 forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.
A kedvezményezetteknek csak akkor szükséges belátogatni az OTP Bank fiókba, ha új igénylőről van szó, vagy a személyes adatok frissítése, illetve új szerződés aláírása érdekében az értesítő levélben erre külön kérés szerepel.
A támogatás gyorsan, egyszerűen és ingyenesen felvehető bármelyik belföldi bankautomatából. Az OTP Bank ATM-eknél a Szülőföldön magyarul program kedvezményezettjeinek díjmentes a készpénzfelvétel, míg más romániai bankok automatáinál havi két alkalommal lehet ingyenesen készpénzt felvenni. A támogatás összege ugyanakkor bankkártyás fizetéssel is felhasználható.
A folyamat felgyorsítása érdekében a 2022-2023-as tanévre szóló támogatások kifizetése két szakaszban történik. A szeptember 22-én kezdődő első szakaszban az összesen beérkező több mint 141 000 igénylésből az eddig elbírálásra került 78 132 igénylés kerül kifizetésre több ütemben. A második szakaszba tartozó igénylések ütemezett kifizetésének megkezdése október végétől várható. „Az OTP Bank Románia stratégiai partnerként biztosítja a 2022-2023-as tanévre szóló Szülőföldön magyarul program támogatásainak kifizetését is. Minden kedvezményezett levélben kap tájékoztatást arról, hogy mikortól érhető el a számláján az 1260 lejre emelt támogatás. Ez az összeg természetesen felhasználható bankkártyás fizetéssel, költségmentesen fel is vehető az ország bármelyik bankautomatájából, ugyanakkor különböző megtakarítási megoldások is a kedvezményezettek rendelkezésére állnak. A bankfiókba kizárólag abban az esetben szükséges befáradni, ha erre az értesítő levél külön kitér” – nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.
„Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az értesítő levelet. Amennyiben bármilyen kérdés merül fel az igénylésekkel kapcsolatban, kérjük, forduljanak irodánkhoz a 0266-244450 telefonszámon, vagy weboldalunkon keresztül. A bankszámlaszámmal, bankkártyával kapcsolatos kérdésekre az OTP Bank munkatársai tudnak válaszolni” – fűzte hozzá Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a Szülőföldön magyarul program erdélyi koordinátora.
A Szülőföldön magyarul program előző kiadása 2023. augusztus 30-án zárult le. A pályázati felhívást meghirdető Bethlen Gábor Alapkezelő iránymutatása szerint a számlanyitásra vonatkozó lehetőséggel 2023. augusztus 30-ig nem élő kedvezményezettek már nem részesülhetnek az előző kiírás részeként fizetett oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában