Választások

2023.09.27. 18:10

Ciolacu: A koalíció jövő heti ülésén kerül terítékre a választásokon való jelöltállítás kérdése

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) döntéshozói a kormánykoalíció jövő heti ülésén tárgyalnak a jövő évi parlamenti választásokra való jelöltállításról - jelentette ki Marcel Ciolacu PSD-elnök a Digi24 szerdai műsorában.
Ciolacut arról kérdezték, hogy a Szociáldemokrata Párt közös listát állít-e majd a Nemzeti Liberális Párttal a jövő évi választásokon. A PSD elnöke azt felelte, jelenleg a két párt koalíciót alkot, tehát 'nem zárja ki' a közös listaállítás lehetőségét.
Hozzátette ugyanakkor, egy ilyen döntést nem egymaga hoz meg, hanem párttársaival és annak az európai pártcsaládnak a döntéshozóival közösen, amelyhez a PSD tartozik.
A választásokkal kapcsolatban még annyit mondott, mindenféle lehetőséget fontolóra vesz, kivéve azt, hogy a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) együtt alakítson kormányt.
'A PSD elnökeként az európai parlamenti választásokat tartom a legfontosabbnak. Az európai parlamenti választások után a legfontosabbak a helyhatósági választások' - mondta Marcel Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában