Közlemény

2023.09.21. 11:54

A pénzügyminisztériumnál tüntetnek a büntetés-végrehajtásban dolgozó rendőrök

Illusztráció

Agerpres

Csütörtökön 11 órától tüntetést tartanak a pénzügyminisztérium székhelye előtt a büntetés-végrehajtási rendszerben dolgozó rendőrök, és ezzel párhuzamosan több órára beszüntetik a munkát a hazai börtönökben.
Az Országos Börtönigazgatóság Szakszervezeti Szövetségének (FSANP) közleménye szerint a tiltakozásuk oka az, hogy 'meglopták és elárulták' őket a politikusok, a feletteseik pedig büntetéssel fenyegetik őket, ha nem hajlandók túlórázni.
A börtönőrök kifogásolják azt is, hogy a kormány megszüntetné a műszakvezetői és osztályvezetői állásokat a büntetésvégrehajtási rendszerben, és nem fizetik ki a hétvégén és hivatalos munkanapokon végzett munkájukat.
A szakszervezet hivatali visszaéléssel vádolja az Országos Börtönigazgatóság vezetőjét, Dan Halchint, aki feljelentéssel fenyegette meg az ingyen túlórázása nem hajlandó börtönőröket. Közleményük szerint a vezérigazgató magatartása felgyorsította a tiltakozó akciók kirobbantását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában