Fehér megye

2023.08.05. 08:04

Tíz személyt előzetes letartóztatásba helyeztek migránscsempészet miatt

Illusztráció

Agerpres

Tíz Fehér megyei személyt előzetes letartóztatásba helyeztek pénteken szervezett bűnözői csoport létrehozásának és migránscsempészetnek a gyanúja miatt. A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) emellett azzal gyanúsítja őket, hogy szállítás közben veszélyeztették a migránsok életét és egészségét, mivel teherautók alváza alá hegesztett fémketrecekben szállították őket.
A Fehér megyei rendőrség pénteki közleménye értelmében a szervezett bűnözés elleni osztály rendőrei a DIICOT Fehér megyei területi irodájának ügyészeivel közösen csütörtökön öt Fehér megyei helyszínen tartottak házkutatást szervezett bűnözői csoport létrehozásával és migránscsempészettel gyanúsított személyeknél.
A rendőrség szerint a gyanúsítottak 2023 januárja és júniusa között több migránst szerveztek be és szállásoltak el azzal a céllal, hogy törvénytelen módon átjutassák őket a román-magyar határon, és így jelentős anyagi haszonra tegyenek szert. A nyomozás során az is kiderült, hogy a migránsokat a haszonjárművek alváza alá hegesztett fémketrecekben szállították, veszélyeztetve testi épségüket és életüket. A Fehér megyei bíróság pénteken 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a tíz gyanúsítottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában