Határozattervezet

2023.08.30. 18:00

Tervezet: 30 éves korukig kedvezményes áron vásárolhatnak vonatjegyet az egyetemisták

Illusztráció

Agerpres

Az egyetemistáknak szóló kedvezményes vonat- és metrójegyek korhatára 26-ról 30 évre emelkedik - derül ki az oktatási minisztérium honlapján szerdán közvitára bocsátott határozattervezetből.
E szerint az eddigi 50 százalék helyett 90 százalékos árkedvezményben részesül a vonatok összes kategóriájának másodosztályára a hallgatói jogviszonyának fenntartásáig valamennyi romániai vagy külföldi hallgató, aki valamelyik akkreditált hazai felsőoktatási intézmény nappali képzésében vesz részt. A kedvezmény a metróbérletekre és a 10 darabos gyűjtőjegyekre is érvényes.
A kedvezményes utazás korhatára 26 évről 30 évre nő. Az árva, félárva vagy állami gondozott egyetemisták számára az utazás ingyenes.
A tervezet azt is előírja, hogy a külföldön tanuló romániai diákok 50 százalékos kedvezményt kapnak a vonatok összes kategóriájának másodosztályára hallgatói jogviszonyuk fenntartásáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában