Vihar

2023.08.30. 08:07

Szatmár megyében 54 fát döntött ki a szél

Forrás: szatmar.ro

Agerpress

A heves vihar következtében több mint ötven fa dőlt autókra, úttestre vagy villanyvezetékekre Szatmár megyében. Hat autó megrongálódott.
A szatmári katasztrófavédelem (ISU) tájékoztatása szerint két Ro-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak. A vihar miatt 99 telefonhívást kaptak, az esti adatok szerint 54 fát döntött ki a szél. A tűzoltóknak 29 esetben kellett közbelépniük, hogy lezuhant építőelemeket távolítsanak el, hat személygépkocsi megrongálódott, tíz villanyvezeték vagy -oszlop esett a földre. Több mint negyven katonai tűzoltót vezényeltek ki 15, viharkárok eltávolítására alkalmas járművel - közölte az ISU.
Szatmár megyében három óra leforgása alatt 58 esetben volt szükség a katasztrófavédelem közbelépésére; a szatmárnémeti tűzoltók munkáját a nagykárolyi tűzoltóság, valamint Erdőd, Krasznabéltek, Vetés és Lázári önkéntes csapatai segítették. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában