CNAS

2023.08.10. 16:57

Kormányszóvivő: A betegszabadságok számának növekedése pluszterhet ró a CNAS költségvetésére

Illusztráció

Agerpres

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) jelentése szerint 2018-hoz képest tavaly több betegszabadságot írtak ki az orvosok - közölte csütörtökön a kormányszóvivő, hozzátéve, hogy "vizsgálják a problémát".
A kabinet ülése utáni nyilatkozatában Mihai Constantin elmondta, hogy a CNAS elnöke, Adela Cojan jelenlétében összevetették a felírt betegszabadságokkal kapcsolatos járvány előtti (2018-as) adatokat a 2023-as adatokkal. Mint kiderült, tavaly nőtt a betegszabadságok száma, elsősorban az onkológia, az ortopéd sebészet, a neurológia, az orvosi rehabilitáció és a kardiológia területén.
Mihai Constantin hangsúlyozta, mindez nyilvánvalóan pluszterhet ró a CNAS költségvetésére, ezért "vizsgálják a problémát", az ellenőrzések lezártáig azonban nem kívánnak "jogtalanul kiírt betegszabadságokról" beszélni.
A CNAS elnökének esetleges leváltásával kapcsolatos kérdésre kitérő választ adott a kormányszóvivő. Azt mondta, Adela Cojan jelen volt a csütörtöki kormányülésen, "tehát még nem váltották le". 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában