Kánikula

2023.08.22. 15:47

Az ANM szerda estig meghosszabbította a hőségriasztást

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerda estig meghosszabbította a másodfokú (narancssárga jelzésű) kánikulariasztást Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila és Ilfov megyére és Bukarestre. Az említett területeken a nappali hőmérsékleti csúcsértékek 37-39 Celsius-fok körül alakulnak. A hőérzet kellemetlen lesz, a hőmérséklet-páratartalom index meghaladja a kritikus 80-as szintet.
A meteorológusok meghosszabbították szerda estig az elsőfokú (sárga jelzésű) hőségriadót is, amely Argeş, Arad, Buzău, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galac, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Temes, Vâlcea, Vrancea és Vaslui megyére vonatkozik.
Az érintett területeken kellemetlen lesz a hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom index meghaladja a kritikus 80-as szintet. A nappali maximumok 33 és 37 fok körül várhatók, éjszaka 17-23 Celsius-fokig hűl le a levegő. A meteorológusok figyelmeztetnek még, hogy az ország északi részében és elszórtan a többi régióban is a nap folyamán fokozódhat a légköri instabilitás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában