Gazdaság

2023.08.16. 09:16

A második negyedévben 0,9 százalékkal nőtt a román gazdaság

Illusztráció

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Az idei második negyedévben 0,9 százalékkal nőtt a román bruttó hazai termék (GDP) az előző három hónaphoz viszonyítva, az első félévben pedig éves összevetésben a nyers adatok szerint 1,7 százalékos, a szezonálisan kiigazított adatok szerint 2,8 százalékos volt a növekedés - derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) szerdán közzétett becsült adataiból.
A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint 2023 első trimeszteréhez mérten a második negyedévben 0,9 százalékkal, 2022 második negyedévéhez viszonyítva pedig 2,7 százalékkal bővült a GDP. Az első félévben éves összevetésben 2,8 százalékos volt a bővülés.
A nyers adatok szerint a tavalyi második negyedévhez viszonyítva 1,1 százalékkal nőtt a GDP az idei második három hónapban, míg az első félévben 1,7 százalékos volt a növekedés a tavalyi első szemeszterhez képest - közölte az INS.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában