Támogatás

2023.07.27. 12:25

Ciolacu: Minden rákos beteg bekerül az új diagnosztikai és kezelési programokba

Illusztráció

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány csütörtöki ülésén elfogad egy rendeletet és egy határozatot a rákos betegeknek nyújtott genetikai vizsgálatok és személyre szabott kezelési szolgáltatások finanszírozásának újraindításáról. „Ma egy fontos és régóta várt mérföldkőhöz érkeztünk az országos rákellenes terv szabályainak kidolgozásával. Jóváhagyjuk az onkológiai programot tartalmazó kormányrendeletet és -határozatot, és ezzel újrainítjuk a genetikai vizsgálatok és a személyre szabott kezelési szolgáltatások finanszírozását, így biztosítva a legkorszerűbb sugárterápiához való hozzáférést minden rákbeteg számára. Gyakorlatilag minden rákos beteg bekerül az új diagnosztikai és kezelési programokba” - jelentette ki Ciolacu a kormányülés elején.
A miniszterelnök szerint hamarosan sor kerül a rákbetegek egészségügyi ellátórendszerének átszervezésére, az ellátás minőségi normáinak biztosítására és a gyermekonkológiai kezelőközpontok fejlesztésére irányuló intézkedésekre is. Ciolacu pozitívan értékelte Alexandru Rafila egészségügyi miniszter, a minisztériumi csapat, az onkológiai szakbizottságok és Patriciu Achimaş Cadariu professzor együttműködését a jogszabálytervezetek kidolgozásában. „Igazi csapatmunka volt, és véleményem szerint ez a helyes megoldás” - emelte ki a kormányfő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában