Látogatás

2023.06.02. 16:19

III. Károly brit királyt fogadta a román államfő a Cotroceni-palotában

Forrás: presidency.ro

Agerpres

A többnapos romániai látogatásra érkező III. Károly brit királyt fogadta pénteken Bukarestben Klaus Iohannis államfő. A brit uralkodót katonai tiszteletadással fogadták az államelnöki hivatalnak otthont adó Cotroceni-palotában. „Isten hozta ismét Romániában!” - mondta az elnök III. Károly királynak.
A román elnök a Cotroceni-palotában fogadta a többnapos romániai látogatásra érkezett brit uralkodót. Négyszemközti megbeszélésük után III. Károly részt vett egy találkozón az állami hatóságok, a civil társadalom és a diplomáciai testület képviselőivel.
Az eseményen Iohannis a román nép nevében elismerését és háláját fejezte ki a brit uralkodónak „a nemzeti identitás részét képező értékek megőrzéséhez és ünnepléséhez” való hozzájárulásáért. Ezen értékek között említette az államfő a vidéki tájakat és a gazdag kulturális örökséget.
Az elnök megjegyezte, hogy a brit uralkodó megkoronázása utáni első külföldi útja Romániába vezetett, ami meglátása szerint arról árulkodik, hogy „továbbra is szorosan kötődik ezekhez a helyekhez”. „Üdvözöljük újra Romániában, amely iránt különleges vonzalmat érez” - fogalmazott Iohannis.
III. Károly király - akkor még walesi hercegként - 25 évvel ezelőtt látogatott először Romániába, ahova most már királyként tért vissza. A Cotroceni-palotánál tartott fogadási ceremónia az egyetlen hivatalos esemény III. Károly brit király romániai programjában, az uralkodó ugyanis magánlátogatásra érkezett az országba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában