Koronavírus

2023.06.07. 15:26

A múlt heti koronavírusos esetek 37 százalékát Bukarestben, illetve Temes, Iaşi, Prahova és Brassó megyében jegyezték

Agerpres

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) szerdán közzétett adatai szerint a május 29. és június 4. közötti koronavírusos esetek 37 százalékát Bukarestben, illetve Temes, Iaşi, Prahova és Brassó megyében jegyezték.
A jelentés szerint az egy hét alatt 1009 személy fertőzödött meg a koronavírussal, és kilencen haltak meg a COVID-19-betegségben. A fertőzöttek 51,6 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen. Az előzetesen immunizált betegek 49,5 százaléka közvetlenül a beoltása után vagy több mind hat hónappal az utolsó vakcinaadag beadása után fertőződtek meg.
A jelentés szerint a koronavírussal összefüggő halálesetek 88,9 százalékát Dâmboviţa, Beszterce-Naszód, Călăraşi, Hargita és Maros megyében jegyezték. Az elhunyt betegek 66,6 százaléka nem volt beoltva. A járvány kezdetétől koronavírussal összefüggésben meghalt személyek 93,8 százaléka legalább egy társbetegségben szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában