Ellátás

2023.05.28. 11:22

Száztíz személy szorult egészségügyi ellátásra a csíksomlyói búcsún

Illusztráció

Fotó: Veres Nándor/MTI

Agerpres

Összesen 110 személy szorult egészségügyi ellátásra szombaton a csíksomlyói pünkösdi búcsún. A Hargita megyei mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd az AGERPRES-nek azt nyilatkozta, hogy az öt sátrukban összesen 89 személyt láttak el, közülük hatot kórházba kellett szállítani.

A legtöbben - 19 személy - a hegyre fel vagy onnan lefelé menet szenvedtek kisebb sérüléseket, 17-en magas vérnyomás, 11-en hasi görcs miatt szorultak ellátásra. Emellett fejfájással, lázzal vagy allergiás tünetekkel küzdő, illetve szívbetegségben szenvedő zarándokok kértek segítséget a mentőszolgálat munkatársaitól.

Péter Szilárd rámutatott, más évekhez képest kevesebben szorultak egészségügyi ellátásra a búcsún, ami egyrészt a megfelelő időjárással magyarázható, másrészt pedig azzal, hogy az emberek megfogadták a mentőszolgálat munkatársainak évről évre elismételt tanácsait, tanultak az elmúlt évek tapasztalataiból, jobban vigyáznak magukra és a körülöttük levőkre.

A Hargita megyei katasztrófavédelem sátrainál összesen 21 személyt láttak el, közülük heten kerültek kórházba - számolt be Alina Ciobotariu szóvivő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában