Látogatás

2023.05.26. 07:03

Iohannis a felesége tanítványainak: Mint láthatjátok, még a sztrájknak is vannak előnyei

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Tanulók egy csoportja fogadta csütörtökön a Szeben megyei Keresztényszigeten Klaus Iohannis államfőt, aki Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnökkel együtt a helyi evangélikus templomot látogatta meg.
A templomudvaron összegyűlt gyerekek az 'Egy csodálatos világ' (O lume minunată) című dalt énekelték el a magasrangú vendégeknek. Klaus Iohannist - bevallása szerint - lenyűgözte, ahogyan a tanulók előadták a dalt. 'Nagy szép! Mit szóltok, készítünk egy közös fotót?' - fordult a gyerekekhez az államfő.
Ezután a diákok Klaus Iohannisszal és Frank-Walter Steinmeier német elnökkel fényképezkedtek.
Az államfő megkérdezte a gyerekektől, hogy hányadikosok, majd arra biztatta őket, hogy tanuljanak jól. 'Mindannyian iskolába jártok? Igen? Ez lenyűgöző! Minden jót kívánok nektek! Tanuljatok, tanuljatok jól, mert megéri!' - ezekkel a szavakkal búcsúzott a diákoktól Iohannis.
Az államfő és a német szövetségi elnök csütörtökön felkereste a nagyszebeni Brukenthal-főgimnáziumot is. Iohannis egyébként korábban az iskola diákja, majd tanára volt. Ezt megelőzően a Gheorghe Lazăr Főgimnázium diákjainak egy csoportja és osztályfőnökük, Carmen Iohannis fotózkodott a vendégekkel. Az államfő felesége a sajtónak elmondta, hogy nem sztrájkol, nem politizál, és a tanítványai kérésére vett részt az eseményen.
'Mint láthatjátok, még a sztrájknak is vannak előnyei' - mondta tréfásan Carmen Iohannis tanítványainak az államfő.
Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök péntekig tartózkodik állami látogatáson Romániában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában