Partnerség

2023.05.12. 09:22

Ciucă: III. Károly király mindig Románia igazi nagyköveteként lépett fel

Forrás: gov.ro

Fotó: Radu Badoiu

Agerpres

III. Károly király mindig Románia 'igazi nagyköveteként' lépett fel - jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök csütörtök este az uralkodó megkoronázása alkalmából tartott állófogadáson. A bukaresti brit nagykövetségén tartott eseményen a kormányfő kifejtette, mandátuma alatt volt alkalma találkozni III. Károllyal, és azt tapasztalta, hogy a király 'mély vonzalmat érez' Románia iránt. 'Őfelsége az egyik legfontosabb kapocs országaink között' - jelentette ki.

Fotó: Radu Badoiu

Ciucă kiválónak minősítette Románia és Nagy-Britannia viszonyát, amit szerinte a két hónappal ezelőtt megújított stratégiai partnerség is bizonyít. 'Nem csak szövetségesek, hanem hasonlóan gondolkodó országok vagyunk, a biztonság-, a védelmi és a külpolitikánk is hasonló. Ezekben a bonyolult időkben, amikor Oroszország teljes körű háborút indított Ukrajna ellen, az országaink közötti barátság, együttműködés és katonai kapcsolat még inkább felértékelődik' - fogalmazott a miniszterelnök.

Emlékeztetett arra is, hogy több mint egymillió román állampolgár él jelenleg az Egyesült Királyságban, ahol 'befogadták' őket és integrálódtak a brit társadalomba.

Ciucă egyben megköszönte Andrew Noble brit nagykövetnek a két bukaresti mandátuma alatt végzett munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában