Előkészületek

2023.05.27. 11:47

Cătălin Drulă: Bukarestben tartja soron következő ülését az ALDE Tanácsa

Bukarestben tartja soron következő ülését az USR-t is soraiban tudó Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártcsalád Tanácsa - jelentette be szombaton Cătălin Drulă.

Forrás: Agerpres

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke azt mondta, ősszel Bukarestben előkészítik a 2024-es választási évet, amely éppen az európai parlamenti választásokkal veszi kezdetét. "Ez megtiszteltetés számunkra, és elismerése annak a munkának, amelyet a liberalizmus és a demokrácia értékeinek szolgálatában végez az USR nap mint nap. Örömmel látjuk vendégül európai partnereinket októberben Bukarestben" - fogalmazott Drulă.
Az USR egy küldöttsége a svédországi Stockholmban megrendezett ALDE-kongresszuson vesz részt. A pártelnök vezette delegáció tagja többek között Dan Barna, Diana Buzoianu, Ionuţ Moşteanu, Cristina Prună és Cristian Seidler törvényhozók, Vlad Botoş európai parlamenti képviselő és az USR alelnöke, Vlad Voiculescu. A párt több polgármestere is részt vesz a stockholmi kongresszuson, köztük Clotilde Armand, Radu Mihaiu és Elena Lasconi.
A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért 60 európai liberális pártot tömörít. Az ALDE-nak 65 képviselője van az Európai Parlamentben és öt tag képviseli az Európai Bizottságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában