Országos körözés

2023.05.26. 18:52

A Román Rendőrség körözi Geoană sógorát, akit pénteken jogerősen 6 éves letöltendő börtönbüntetésre ítéltek

Illusztráció

Agerpres

Országos körözést adott ki a Román Rendőrség pénteken Mircea Ionuţ Costea, Mircea Geoană NATO-főtitkárhelyettes sógora ellen, miután a rendőrök nem találták odahaza, hogy börtönbe szállítsák, ahol hatéves börtönbüntetését kell letöltenie korrupció miatt - derül ki az IGPR honlapjáról.
A karrierje során az Eximbank igazgatói tisztségét is betöltő 63 éves Mircea Ionuţ Costea a Mircea Geoană feleségének a testvére.
Szintén pénteken jogerősen hét év és négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság Sebastian Vlădescu volt pénzügyminisztert. Bírósági források szerint Vlădescu feladta magát a fővárosi 6-os számú rendőrőrsön, és a nap folyamán börtönbe kísérik.
Vlădescu ellen csúszópénz elfogadása és befolyással üzérkedés miatt emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség (DNA) egy vasúti szakaszok felújításával kapcsolatos szerződés ügyében. Alapfokon 8 és féléves szabadságvesztést róttak ki rá, a legfelsőbb bíróság öttagú testülete azonban elévülés miatt ejtette a befolyással üzérkedés vádját, és hét év és négy hónap börtönre módosította a büntetést.
Ugyanebben a bűnvádi perben ítélték hat év börtönbüntetésre vesztegetés elfogadásában való bűnrészesség miatt Mircea Ionuţ Costeát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában