Memorandum

2023.05.30. 13:44

A kormányfő ismertette a szakszervezetek képviselőivel a tanügyi alkalmazottak javadalmazását megemelő intézkedéseket

Nicolae Ciucă kormányfő kedden tárgyalt a Victoria-palotában a tanügyi szakszervezetek képviselőivel. A Ligia Deca oktatási miniszter részvételével tartott találkozón a miniszterelnök ismertette a tanügyi alkalmazottak javadalmazását megemelő intézkedéseket.

Illusztráció

Agerpres
A kormány közleménye szerint a tárgyalásokon Nicolae Ciucă ismertette azokat a garanciákat, amelyek szavatolják, hogy az új közalkalmazotti bértörvényben a pedagógusok bértáblája az országos bruttó átlagbérnél kezdődik majd. Erről a kabinet egy memorandumot készül elfogadni, ami megjelenik majd a Hivatalos Közlönyben.
A közlemény emlékeztetett arra, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően a tanügyi alkalmazottak jelenlegi fizetése elérte a hatályos bértábla legfelső fokát. A találkozón azonban a miniszterelnök megerősítette a szakszervezeteknek, hogy a pedagógusok és a kisegítő tanszemélyzet - közel 270 ezer alkalmazott - az év végéig nettó 4000 lejes, a kisegítő személyzet - mintegy 65 ezer alkalmazott - pedig nettó 1500 lejes különjuttatásban részesül két részletben júniustól.
A szakszervezetek vezetői a miniszterelnökkel folytatott keddi tárgyalások után bejelentették, hogy a tanügyi sztrájk folytatódik, mert a kormány nem egyezett bele a tanárok által igényelt 20 százalékos béremelésbe, és találkozót kértek Klaus Iohannis államfőtől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában